070-3272329 info@hondenschoollucky.nl

Is een hulphond misschien iets voor jou?

Hondenschool Lucky Nieuws Is een hulphond misschien iets voor jou?

Nieuws

Is een hulphond misschien iets voor jou?

Posted By Rob en Frans vd Heuvel

Hulphond voor mensen met een psychische stoornis en autisme.

 

Voor mensen met een psychische stoornis en/of autisme kan een hulphond veel betekenen. Ten eerste heb je een maatje voor het leven, wat al heel veel scheelt in het dagelijks welzijn. Voor veel mensen betekent een hulphond meer vrijheid en onafhankelijkheid. Een hulphond kan jou troosten, bijstaan in moeilijke momenten, jou uit een angst helpen, wakker maken tijdens een nachtmerrie, het huis controleren op ongewenste bezoekers, jou attent maken op beginnende paniekaanvallen, mensen die te dichtbij komen te blokken (blokkeren) enz.

Ook een hulphond moet worden uitgelaten. Dit betekent dat je wel met de hond naar buiten MOET. Zo komt u weer onder de mensen en krijgt u weer meer sociale contacten. Het verzorgen van de hulphond zorgt voor weer een doel in het leven. Je hebt immers weer wat om voor op te staan in de ochtend. Bovendien zorgt het bezitten van een hond voor een veel groter veiligheidsgevoel bij de eigenaar.

Voor kinderen met autisme is een hulphond ook onontbeerlijk. Kinderen krijgen niet alleen de hond, maar vooral ook een vriend. Kinderen krijgen een veel groter verantwoordelijkheidsgevoel. Met een hulphond kan een kind veiliger over straat. De hond kan geleerd worden om het kind veilig te laten oversteken, op de stoep blijven lopen, hen uit woedeaanvallen helpen, noem maar op!

Heb je interesse in een hulphond? Wij kunnen helpen met het selecteren en het trainen van de hond of als je de hond al hebt, hem trainen als hulphond.

Comments are closed.

Wilt u meteen inschrijven voor een van onze trainingen? Klik hier

Copyright 2017 Hondenschool Lucky | Design: Moja Moja webdesign