Over ons


by Hondenschool Lucky

Wij zijn Frans en Rob van den Heuvel. Wij zijn bekend als “de tweeling” of “de hondenjongens”. Sinds 1984 werken wij met dieren en om een beter beeld van ons te krijgen, volgt een beknopt overzicht.

Allereerst hebben wij vier jaar lang, vrijwillig voor de Dierenbescherming gewerkt en in diezelfde periode hebben wij de opleiding gevolgd als hondentrimmer en liepen wij twee jaar stage in een hondentrimsalon. Daarnaast ook vrijwillig in een vogel en egel opvangcentrum gewerkt.

Daarna twee jaar lang vrijwillig gewerkt in een dierenasiel/pension. Daarbij hebben wij de opleiding Dierenasiel/pensionhouder gevolgd plus de cursus E.H.B.O. voor dieren.

Vervolgens een instructeurscursus gevolgd bij Dierenhotel Lelystad, waar wij ook jaren lang, elke zaterdag, de vaste instructeurs hielpen. In 1991 kwamen wij op het idee om zelf een hondenschool op te zetten, welke nu nog steeds bekend staat als Hondenschool Lucky.

In 2000 hebben wij een opleiding gevolgd als regio inspecteur van de Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren en zijn een half jaar werkzaam geweest als zijnde inspecteur van de afdeling Voorburg-Leidschendam.

Wij laten ons regelmatig bijscholen om van elke trainingstechniek op de hoogte te blijven en inmiddels hebben wij onze eigen trainingstechniek ontwikkeld, genaamd “De Lucky Line”.

Onze manier van lesgeven is een manier wat veel mensen aanspreekt. Veel mensen zien het niet alleen als les krijgen, maar ook als een avondje uit. Wij geven les op humoristische wijze, waardoor kennisoverdracht veel beter bij de cursisten blijft hangen en zij hun plezier overbrengen op de hond en dus de leerstof optimaal benut wordt door baas en hond.

Persoonlijke noot

Veel mensen vragen ons ‘word je het na éénendertig jaar met honden werken nou niet eens een keertje zat?’ Nee, integendeel!

Toen wij ter wereld kwamen stond er een Cocker Spaniël ons een ‘welkom in de wereld’ toe te kwispelen. Wij hebben altijd honden gehad en op school er spreekbeurten over gehouden. Als wij het zo bekijken is er nog steeds niet veel veranderd, behalve dan dat wij van deze hobby ons beroep hebben kunnen maken. Zeg nou zelf, van een hobby je beroep maken, is dat niet mooi?

Wij hebben altijd al met honden willen werken, ondanks dat mensen dit uit onze hoofd probeerden te praten hebben wij voet bij stuk gehouden.

Niets ter wereld is zo leuk om met honden en mensen te werken. Vooral deze combinatie spreekt ons zo aan. Wij vinden ons werk heerlijk en gaan elke dag weer fluitend de deur uit. En onze enthousiasme geven wij door aan de eigenaar waardoor onze cursussen niet alleen leerzaam zijn maar vaak ook enorm gezellig. Cursisten die telefoonnummers uitwisselen, gebak meenemen als de hond of zij zelf jarig zijn, ja zelfs mensen die voor de cursus elkaar niet kenden en even later met elkaar op vakantie gingen! De sfeer in de groep bepaalt het leerproces, hoe gemotiveerder iemand is, hoe sneller zij de leerstof over kunnen brengen op de hond. Bij Hondenschool Lucky zie je bijna alleen maar kwispelende honden en blije baasjes. Wat hebben wij toch een geweldig vak!

Wij zijn géén instructeurs die mensen met een wijzend vingertje beleren, daar zijn er immers al genoeg van. Wij zijn dan ook van mening dat – hondeninstructeur zijn – in je moet zitten en een echt vak is. Natuurlijk hebben wij er ook héél veel voor moeten leren maar om het vak als hondeninstructeur te kunnen uitoefenen is leren alléén niet genoeg, het moet in je zitten.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op.


070 3272329
info@hondenschoollucky.nl